Vajas-tejes tönkölyzsemle

Anera
Vajas-tejes tönkölyzsemle

Csodaszépek és csodafinomak lettek:) Kívül ropogós, belül puha,finom és egészséges hozzávalókkal.

Hozzávalók 5 darabhoz: 30 dkg bio teljeskiőrlésű tönkölyliszt, 2 dl nyers tej, 3 dkg házi vaj, 3 dkg élesztő, egy csipet himalája só,1 teáskanál bio nádcukor.

A langyos tejhez hozzáadom a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. Utána az összes hozzávalóból tésztát dagasztok (Katinak: robotgéppel nyilván, de kézzel is lehet, addig gyúrd, amíg már nem ragad a kezedhez, 5-6 perc). Hengert formázok belőle és 5 részre vágom. Kicsit kilapítom, hogy zsemle formájuk legyen:) Egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, félórát kelesztem őket. Megkenem a tetejüket tejjel, majd mehetnek a sütőbe. Kb. 20 perc alatt készül el.

Ilyen szépen megkeltek:)

És a vacsorához:)

Címkék: kenyér, tippek, zsemle
https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/44289/pics/lead_800x600.jpg
kenyér,tippek,zsemle
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?