Sajtkrémmel töltött mangalicakaraj

Anera
Sajtkrémmel töltött mangalicakaraj

Elsőre ugyan nem tűnik annak, de egyszerű az elkészítése, s mivel nincs rajta panír és kevés zsiradékkal készült, még csak nem is egészségtelen.

Hozzávalók 2 személyre: 6 szelet mangalicakaraj, 15 dkg fokhagymás sajtkrém, 2 szál újhagyma (vagy metélőhagyma), mangalicazsír, só, bors, brandy

A karajokat szép vékonyra klopfolom, sózom, borsozom. Megkenem a sajtkrémmel, megszórom a felkarikázott hagymával. Szorosan feltekerem és egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Megkenem a zsírral,meglocsolom egy kis brandyvel (jó kis ízt ad neki:), majd lefedve sütöm félórát. Utána leszedem az alufóliát és pár perc alatt kicsit megpirítom a tetejét.

Én most köretnek kápiápaprikával feldúsított bulgurt készítettem, de például krumplipürével is remek:)

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/44402/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,gyors,karaj,mangalica,sajt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?