Gyümölcskenyér

Anera
Gyümölcskenyér

A késő ősz és a karácsony süteménye:) Fahéj, szegfűszeg, aszalt gyümölcsök:)

Hozzávalók: 15 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg házi vaj, 2 evőkanál nádcukor, 3 tojás, 5 dkg darált mandula, 2 marék vegyes aszalt gyümölcs (sárgabarack, mazsola, áfonya, szilva, narancs,citrom), egy kezeletlen citrom héja, csipetnyi fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, 1 teáskanál sütőpor

A tojássárgákat, vajat és cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a fűszerekkel, mandulával és sütőporral elkevert lisztet, majd a keményre vert tojásfehérjét forgassuk óvatosan bele. Adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket (ezeket előző este be lehet áztatni tejbe vagy rumba). Tegyük egy szögletes formába és 180 fokon süssük kb. 50 percig.

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/45170/pics/lead_800x600.jpg
áfonya,fahéj,sütemény,tönkölybúza,vaj
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?