Zabpehelylisztes palacsinta

Anera
Zabpehelylisztes palacsinta
Könnyű
5-15 perc
1 fő
0-100 Forint

1 tojás

0.5 dl tej

2 evőkanál zabpehely

Gyorsan összedobható finomság reggelire, uzsonnára. Igazán pofonegyszerű, kezdők által is elkészíthető recept:)

Hozzávalók: 1 tojás, 0.5 dl tej (növényi tejből is készíthető), 2 evőkanál zabpehelyiszt

A tojást felverem, hozzákeverem először a tejet, majd a zabpehelylisztet. Normál palacsintatészta állagúnak kell lennie. Ebből két darab palacsinta lesz, természetesen arányosan növelhető a hozzávalók mennyisége.

Ezután egy palacsintasütőt megkenek vajjal, beleöntöm a tészta felét és a megszokott módon megsütöm.

Én most ezekbe szederlekvárt töltöttem:)

Annyi a különbség a hagyományos palacsintához képest, hogy leginkább frissen fogyasztandó, mert másnapra megkeményedik a tészta:)

Jó étvágyat!

Jellemzők: gluténmentes, laktató
https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/55844/pics/lead_800x600.jpg
gyors,palacsinta,sütemény,tej,tojás,zabpehelyliszt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?