Málnás sajttorta

Anera
Málnás sajttorta
Könnyű
31-60 perc
8 fő
101-300 Forint

a tésztához:

20 dkg zabpehelyliszt

10 dkg vaj

1 tojás

a krémhez:

25 dkg ricotta

fél doboz natúr joghurt

3 tojás

1 evőkanál nádcukor

2 teáskanál útifűmaghéj

reszelt citromhéj

25 dkg málna

Egy könnyed sajttorta egészségesen.

A tésztához összekeverem a lisztet, a tojást és a vajat. Nem lesz belőle rendes, gyúrható tészta, de az nem is baj. Egy 22 cm-es tortaformába simítom, peremet is csinálok neki.

A krémhez először összekeverem a ricottát, a cukrot (édesítőszer is lehet, később majd írok arról, hogy miért bio nádcukrot használok),  a joghurtot és a citromhéjat. Utána belekeverem a tojásokat egyesével, végül az útifűmaghéjat.

A krémet rásimítom a tortára, a tetejét megszórom a málnával és kb. fél órára mehet az előmelegített sütőbe 160 fokon. (a pontos sütési idő függ a hozzávalóktól és a sütőtől nyilván, ez a rész igényel egy kis gyakorlatot)

Így néz ki egy szelet:

Jellemzők: különleges
https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/55970/pics/lead_800x600.jpg
málna,ricotta,tojás,zabpehelyliszt
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?