Ecetes cékla

Anera
Ecetes cékla
Könnyű
120 perc felett
1 fő
0-100 Forint

1 kg bio cékla

1 dl 20%-os ételecet

1 evőkanál bio nádcukor

1 evőkanál himalája só

fél liter langyos víz

Idén először készítettem már a friss céklatermésből egy kis savanyúságot:) Sokféle főétel ideális kísérője.

Nagyon fontos számomra, hogy mit teszek az asztalra, így igyekszem mindig bio összetevőkből készíteni az ételeket. S manapság már nem is nehéz bio növényekhez, alapanyagokhoz hozzájutni:)

A céklát annyi vízben, amennyi bőven ellepi puhára főzöm.

Közben elkészítem a savanyító folyadékot. A langyos vízben egyszerűen elkeverem a sót, cukrot és az ecetet. Itt a hozzávalók arányát egyéni ízlés szerint lehet variálni. Általában több cukrot vagy édesítőt szoktak hozzáadni, hogy édesebb legyen, de én igyekszem cukormentes életet élni.

A megfőtt céklát felszeletem, befőttes üvegbe teszem és ráöntöm a folyadékot. Lezárom és hűtőbe teszem. Másnap már fogyasztható is.

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/56355/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?