Póréhagyma-burgonya főzelék

Anera
Póréhagyma-burgonya főzelék
Könnyű
16-30 perc
2 fő
101-300 Forint

1 szál póréhagyma

0,5 kg burgonya

2 dl fehér alaplé

1 teáskanál mangalcia zsír

2 evőkanál tejföl

2 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

bors

Elsőre lehet, hogy bizarrul hangzik, de higyjétek el, hogy nagyon finom:) Én bio zöldségekkel készítettem el.

A zöldségeket felkockázom. Először a pórét és a fokhagymát üvegesítem meg a zsíron (természetesen bármilyen más zsiradékot is lehet használni), majd átforgatom benne a krumplit is. Felöntöm a levessel, fűszerezem és addig főzöm kis lángon, amíg megpuhul a krumpli. Utána kiveszek belőle pár kocka krumplit, összenyomom és összekeverem a tejföllel, ezzel fogom sűríteni.

Visszaöntöm a főzelékbe, összekeverem, kicsit hagyom hűlni, hogy sűrűsödjön és már kész is:) Én most tükörtojással tálaltam.

Jellemzők: vegetáriánus
https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/57120/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?