Töltött alma

Anera
Töltött alma
Könnyű
16-30 perc
2 fő
0-100 Forint

1 alma

pár szem dió

pár szem mazsola

fahéj

méz

Könnyed uzsonna: alma, dió, fahéj, mazsola, méz. Könnyen elkészíthető, nem túl bonyolult, ám finom nasi.

Egy almát félbevágok, kiszedem a magházát majd a húsának kb. a felét. Ezt fogjuk visszatölteni bele.

Az almát, diót felaprítom, összekeverem a fahéjjal és a mazsolával. A keveréket visszatöltöm az almába, rácsorgatok egy kis mézet és 15-20 percre beteszem a sütőbe.

Ezt többször is kaptam én is uzsonnára pici korom bébiszitterétől, Lidi nénitől.:) A szomszédunkban lakott és többször is vigyázott rám, mindig olyan fincsiségeket kaptam tőle, amit otthon nem ettünk:) Nagyon kedves és művelt néni volt, egyedül a miniatűr porcelán bizbaszait utáltam, nem is volt szabad hozzájuk nyúlni:)

Címkék: alma, dió, fahéj, méz
https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/58054/pics/lead_800x600.jpg
alma,dió,fahéj,méz
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?