Birsalmalekvár

Anera
Birsalmalekvár
Könnyű
61-120 perc
1 fő
500 Forint felett

2 kg bio birsalma (már feldarabolva, megtisztítva)

6 g pektin

1 evőkanál  bio nádcukor

Az almákat szépen átmosom, feldarabolom, kivágom belőle a hibás részeket. A héját rajta hagyom, nem kell meghámozni. Egy lábasba teszem, aláöntök 1 dl vizet és puhára főzöm (negyed óra, 20 perc).  Botmixerrel pürésítem, majd hozzákeverem a cukorral elkevert pektint. Jó alaposan átkeverem és még 5 percig forralom alacsony lángon.  Lefedve, mert szépen puffog majd:)

Így cukor nélkül egy kicsit savanykás lesz, természetesen lehet növelni a cukoradagot, de szerintem nem kell annyi cukrot kajálni:)

Pektin nélkül is elkészíthető szerintem, hiszen az alma héjában eleve van.

Ideális palacsintába például:)

Jellemzők: cukormentes
https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/60561/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?