Sonkás rizsgolyó

Anera
Sonkás rizsgolyó
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint

15 dkg rizottórizs (szárazon)

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 dl fehérbor

2 dl fehér alaplé vagy húsleves

20 dkg prágai sonka

1 tojás

20 dkg reszelt sajt (gouda)

napraforgó olaj

A hagymákat apróra vágom és egy kis olajon megüvegesítem. Hozzáadom a rizst, összekeverem, majd rizottó jellegűen elkészítem:) Apránként hozzáadom a bort, illetve az alaplevelet folyamatosan kevergetve. Ha nincs alaplé sima víz is jó. Miután elkészült megvárom, amíg kihűl. (mehet ki az erkélyre ilyenkor:)

Később összekeverem a felkockázott sonkát, a rizst, a sajtot, a tojást, ízlés szerint sózom, borsozom, esetleg még egy kis metélőhagymát tudok mellé elképzelni. Kis gombócokat formázok belőle és bő olajon kisütöm.

Házi majonézzel vagy tejföllel kinálom.

Jó étvágyat!:)

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/66921/pics/lead_800x600.jpg
Főétel,rizotto,sonka,tippek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?