Szilvás lepény

Anera
Szilvás lepény
Könnyű
31-60 perc
4 fő
101-300 Forint

1 üveg szilva befőtt

2 tojás

25 dkg teljesőrlésű tönkönyliszt

10 dkg vaj

2 dl tej

1 teáskanál sütőpor

A tojásakat egy tálba teszem és felverem 0,5 dl befőttlével. (ez házi befőtt, a nagynénémtől kaptam, rendes cukor volt benne, így egyéb cukrot vagy édesítőt nem raktam a tésztához:) Hozzáadom a vajat és tovább keverem. Végül jöhet a sütőporral elkevert liszt, a legvégén a tej lassanként.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tálba öntöm, majd ráteszem a tetejére a befőtteket. Maga a tészta folyékony, olyan nokedli állagú lesz, de ne ijedjetek meg, szépen meg fog sülni:)

Mehet is előmelegített sütőbe, közepes hőfokon, nagyjából 30-35 perc alatt sül meg.

Abba az adagba, ami a képen van, tettem egy kis almát is, mert kevésnek ítéltem a gyümölcsöt. Természetesen friss szilvával is elkészíthető, akkor a befőtt levét cukorral vagy édesítőszerrel lehet helyettesíteni.

Jó étvágyat!

sütés előtt

https://anera.blogstar.hu/./pages/anera/contents/blog/93918/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?