Utazás

Pár hónapja kibővítettem a profilom, s egy másik hobbimról, az utazásról is olvashattok beszámolókat sok-sok képpel kísérve. Nincs ötleted hova kiránduljatok? Kattints!

Útibeszámolók

Legnépszerűbb recept

Lássuk mire vagytok leginkább kíváncsiak:)

Hízott kacsamáj

Anera

Ki vagyok én és miért blogolok?

Anera

Seuso-kincsek, a családi ezüst második fele is itthon

Anera
2017.07.19.
A Seuso-kincs tulajdonképpen egy ókori római kori, tizenöt darabból álló ezüst, illetve bronz leletegyüttes. Seuso a tulajdonosa volt a kincsnek, erre az egyik tálcán látható feliratból következtethetünk. A kincs nemcsak a saját jogán kapott óriási figyelmet, hanem megtalálásának és Magyarországra hozatalának körülményei miatt is. Két részletben érkeztek haza, az első fele 2014-ben, a maradék pedig néhány hete. A Parlamentben meg is lehet nézni őket:)

Zöldséges csirke sütőzacskóban

Anera
2017.07.18.
Kaptam pár csirkét, s az utolsó bontásánál úgy döntöttem, hogy a mell filézésével már nincs kedvem bajlódni,megsütöm így:) Természetesen mellfiléből vagy simán csontos mellből is lehet készíteni. Egészséges és finom ebéd vagy vacsora.

"Bús düledékeiden Husztnak romvára..."

Anera
2017.07.17.
Nemrég Kárpátalján jártunk, s felmentünk a várromhoz is. Nem volt egyszerű, mert előtte esett az eső és néhol durvább sár volt, de megérte:) A romok szépek, a kilátás pazar, s most már elmondhatom magamról, hogy tudom mire gondolt Kölcsey, amikor a verset írta.

Garnélarizottó

Anera
2017.07.13.
Folytatjuk az egészséges táplálkozást:) Garnéla, sült zöldségek és rizs.

Pestós-mascarponés csirkemell

Anera
2017.07.11.
Házi bazsalikompesto lágy krémsajttal egy kis fehérjebomba csirkemellbe töltve:) Egy igazán egyszerű, de látványos recept. Ja, és finom is:)

Belvárosi Plébániatemplom - Budapest

Anera
2017.07.10.
A plébániatemplom a budapesti Március 15-e téren, az Erzsébet-híd pesti hídfőjének északi oldalán álló kéttornyú római katolikus templom, a köznyelv Belvárosi Templomnak nevezi. 1777-ig Pest város egyetlen plébániája volt, rendszeresen politikai, közéleti események színtere is volt. Itt temették el Szent Gellért püspököt, itt választották királlyá II. Ulászlót, több országgyűlést is tartottak, kiváltságos helyzetet élvezett.

Vöröskő

Anera
2017.05.02.
Egy töritanszékes kirándulás rövid története képekben:)

Fűszeres-vajas bébicsirke

Anera
2017.05.01.
Megláttam a hentesnél ezt kis csirkét és gondoltam, milyen szépen meg lehetne sütni ebédre:) S nemcsak szép lett, hanem isteni finom is:)
Címkék: csirke, Főétel, gyors

Hagyma-árpa leves

Anera
2017.04.24.
Egy különleges leves, árpával, kelkáposztával, sajttal:)
Címkék: alaplé, árpa, leves

Korianderes-borsos makréla

Anera
2017.04.22.
A sok sonka és kalács után egy könnyed, egészséges fogás, hogy kíméljük a gyomrunkat:)

Ezeket a cikkeket olvastad már?