Szófia - Bulgária

Anera
2017.11.21.
Augusztusban elugrottam Szófiába a hétvégére kicsit nyaralni, illetve megnézni a közelében található két világörökségi helyszínt, hogy haladjak a bakancslistámmal:)

Vizsoly

Anera
2017.10.31.
Ma van a reformáció napja, így adott volt, hogy ma a múltheti vizsolyi kirándulásunkról írok. Nemcsak a Biblia miatt érdemes odamenni, hanem a középkori falképek is érdekesek.

Seuso-kincsek, a családi ezüst második fele is itthon

Anera
2017.07.19.
A Seuso-kincs tulajdonképpen egy ókori római kori, tizenöt darabból álló ezüst, illetve bronz leletegyüttes. Seuso a tulajdonosa volt a kincsnek, erre az egyik tálcán látható feliratból következtethetünk. A kincs nemcsak a saját jogán kapott óriási figyelmet, hanem megtalálásának és Magyarországra hozatalának körülményei miatt is. Két részletben érkeztek haza, az első fele 2014-ben, a maradék pedig néhány hete. A Parlamentben meg is lehet nézni őket:)

Belvárosi Plébániatemplom - Budapest

Anera
2017.07.10.
A plébániatemplom a budapesti Március 15-e téren, az Erzsébet-híd pesti hídfőjének északi oldalán álló kéttornyú római katolikus templom, a köznyelv Belvárosi Templomnak nevezi. 1777-ig Pest város egyetlen plébániája volt, rendszeresen politikai, közéleti események színtere is volt. Itt temették el Szent Gellért püspököt, itt választották királlyá II. Ulászlót, több országgyűlést is tartottak, kiváltságos helyzetet élvezett.

Ezeket a cikkeket olvastad már?